Noże typu azjatyckiego
Nóż Santoku to uniwersalny nóż kuchenny w stylu azjatyckim, nieco krótszy i cieńszy niż nóż szefa kuchni. Noże Santoku świetnie nadają się do siekania ziół oraz krojenia warzyw i mięsa w cienkie plastry. Nóż-tasak Nakiri ma szersze ostrze, idealne do krojenia dużych warzyw, zaś ostrze noża Deba ma cienką, ostrą końcówkę do delikatnego krojenia ryb lub mięsa.
Noże typu azjatyckiego
Nóż Santoku to uniwersalny nóż kuchenny w stylu azjatyckim, nieco krótszy i cieńszy niż nóż szefa kuchni. Noże Santoku świetnie nadają się do siekania ziół oraz krojenia warzyw i mięsa w cienkie plastry. Nóż-tasak Nakiri ma szersze ostrze, idealne do krojenia dużych warzyw, zaś ostrze noża Deba ma cienką, ostrą końcówkę do delikatnego krojenia ryb lub mięsa.