Noże typu azjatyckiego

Nóż Santoku to uniwersalny nóż kuchenny w stylu azjatyckim, nieco krótszy i cieńszy niż nóż szefa kuchni. Noże Santoku świetnie nadają się do siekania ziół oraz krojenia warzyw i mięsa w cienkie plastry. Nóż-tasak Nakiri ma szersze ostrze, idealne do krojenia dużych warzyw, zaś ostrze noża Deba ma cienką, ostrą końcówkę do delikatnego krojenia ryb lub mięsa.

Noże typu azjatyckiego

Nóż Santoku to uniwersalny nóż kuchenny w stylu azjatyckim, nieco krótszy i cieńszy niż nóż szefa kuchni. Noże Santoku świetnie nadają się do siekania ziół oraz krojenia warzyw i mięsa w cienkie plastry. Nóż-tasak Nakiri ma szersze ostrze, idealne do krojenia dużych warzyw, zaś ostrze noża Deba ma cienką, ostrą końcówkę do delikatnego krojenia ryb lub mięsa.

Noże typu azjatyckiego Fiskars

Inspirowane kuchnią i stylem azjatyckim noże Fiskars zajmują centralne miejsce w kuchni, zapewniając doskonałą jakość krojenia warzyw, mięs i owoców morza, zwłaszcza tam, gdzie wymagane są cienkie, schludne plastry.

Zobacz także:

Zobacz