Noże do mięsa

Właściwe przygotowanie kawałków mięsa wzmacnia smak i zachowuje ich kruchość. Aby wzbogacić doznania kulinarne, ważne jest odpowiednie krojenie i podawanie mięsa. Ostre i cienkie ostrze noży do mięsa (często w połączeniu z widelcem) jest niezbędne do zachowania cech grillowanego steku lub chrupiącej skórki rostbefu, ponieważ zmniejsza opór podczas krojenia. Ostrze delikatnie przesuwa się po mięsie, dzięki czemu serwujemy cienkie i równe porcje mięsa.

Noże do mięsa

Właściwe przygotowanie kawałków mięsa wzmacnia smak i zachowuje ich kruchość. Aby wzbogacić doznania kulinarne, ważne jest odpowiednie krojenie i podawanie mięsa. Ostre i cienkie ostrze noży do mięsa (często w połączeniu z widelcem) jest niezbędne do zachowania cech grillowanego steku lub chrupiącej skórki rostbefu, ponieważ zmniejsza opór podczas krojenia. Ostrze delikatnie przesuwa się po mięsie, dzięki czemu serwujemy cienkie i równe porcje mięsa.

Noże do mięsa Fiskars

Łatwe w pielęgnacji noże do serwowania są wykonane z japońskiej stali nierdzewnej, dzięki czemu można je myć w zmywarce. Posiadają ergonomiczną rękojeść z osłoną na palce. Starannie zaprojektowana konstrukcja widelca, w tym wysokiej jakości stalowe zęby, idealnie komponują się z nożem do mięsa.

Zobacz także:

Zobacz