Hard Edge
Dłużej zachowują ostrość podczas codziennego użytkowania
Ostre i wytrzymałe do codziennej pracy
Hard Edge
Dłużej zachowują ostrość podczas codziennego użytkowania
Ostre i wytrzymałe do codziennej pracy
Nóż pozostaje 4 razy dłużej ostry
Noże Hard Edge marki Fiskars zostały zaprojektowane tak, by pozostawały dłużej ostre i przede wszystkim, żeby codzienna praca w kuchni stała się jeszcze bardziej komfortowa. Ostrza noży wykonano z grubej stali nierdzewnej przy zastosowaniu rewolucyjnej technologii LZR-EDGE™ krawędzi tnącej. Dzięki temu nóż Hard Edge pozostaje 4 razy dłużej ostry niż standardowe noże. Szeroka gama dostępnych noży Hard Edge sprawia, że każdy znajdzie nóż odpowiadający jego preferencjom i potrzebom.
Innowacyjna technologia
Noże Hard Edge marki Fiskars zostały zaprojektowane przy zastosowaniu rewolucyjnej technologii LZR-EDGE™. W tej technologii cząsteczki metalowo-karbamidowe są nakładane laserem na krawędź tnącą, dzięki temu noże pozostają 4 razy dłużej ostre niż standardowe noże ze stali nierdzewnej. Zapewnia to doskonałą skuteczność pracy i gwarantuje wysoką jakość noży.
Wygodne w użyciu, łatwe do pielęgnacji
Noże Hard Edge mają ergonomicznie zaprojektowane rękojeści z unikalną strukturą 3D gwarantującą pewny i bezpieczny chwyt. Noże Hard Edge można myć w zmywarce. Pielęgnacja noży jest niezwykle prosta. Gdy ostrze się stępi można je szybko i łatwo naostrzyć, używając zwykłej ostrzałki.
LZR-EDGE™
Ostrość krawędzi tnącej noży zależy od materiału z jakiego zostało wykonane ostrze. Tradycyjne materiały, takie jak damasceńska lub wysokowęglowa stal gwarantują najlepszą wydajność cięcia. Fiskars wykorzystuje do produkcji noży kuchennych specjalną technologię LZR-EDGE™. Dzięki temu nóż pozostaje dłużej ostry niż standardowe noże ze stali nierdzewnej. Zapewnia to doskonałą skuteczność pracy i gwarantuje wysoką jakość noży.
Nowe ekologiczne opakowania
Fiskars opracował nowe ekologiczne opakowanie na noże Hard Edge. Opakowanie wykonane jest z kartonu (min. ilość tworzywa), który można poddać recyklingowi.