Hard Face

Sprosta każdemu wyzwaniu

Wytrzymały, a jednak delikatny. Hard Face to Twój zaufany towarzysz w kuchni, który pomoże Ci wyjść zwycięsko z każdego wyzwania kulinarnego.

Hard Face

Sprosta każdemu wyzwaniu

Wytrzymały, a jednak delikatny. Hard Face to Twój zaufany towarzysz w kuchni, który pomoże Ci wyjść zwycięsko z każdego wyzwania kulinarnego.

Niezawodna wytrzymałość na każde wyzwanie kulinarne

Ulepszone patelnie Hard Face posiadają łatwą w pielęgnacji powłokę Ceratec™ Superior, która zapewnia doskonałe właściwości zapobiegające przywieraniu. Wykonana w 100% z aluminium pochodzącego z recyklingu, patelnia wytrzymuje wysokie temperatury - idealnie nadaje się do smażenia na wszystkich rodzajach kuchenek, w tym na indukcji. Zalecana maksymalna temperatura smażenia to 270°C. Patelnie Hard Face produkowane są w Finlandii.

Niezawodna wytrzymałość na każde wyzwanie kulinarne

Niezawodne, bezproblemowe gotowanie i łatwe czyszczenie

Garnki Hard Face mają płaską, przezroczystą szklaną pokrywkę, która posiada dwie różne opcje odcedzania.

Powłoka Ceratec™ Superior zapewnia doskonałe właściwości zapobiegające przywieraniu. Korpus naczyń wykonany jest w 100% z aluminium pochodzącego z recyklingu, a gruba podstawa nagrzewa się skutecznie i równomiernie na wszystkich typach kuchenek. Garnki produkowane są w Finlandii.

Niezawodne, bezproblemowe gotowanie i łatwe czyszczenie

Idealne do smażenia w wysokich temperaturach

Powłoka Ceratec™ Superior o doskonałych właściwościach nieprzywierających, idealna do wysokich temperatur, zalecana maksymalna temperatura smażenia 270ºC i możliwość używania w piekarniku do 150ºC.

Wyprodukowano w Finlandii

Korpusy garnków i patelni Hard Face są wykonane w 100% z przetworzonego aluminium. Wszystkie produkty Hard Face są produkowane w Finlandii w fabryce Fiskars posiadającej certyfikat zarządzania środowiskowego (ISO 14001).

Wskazówki dotyczące gotowania i konserwacji naczyń z powłoką ceramiczną

Zawsze dodawaj masło lub olej na patelnię przed smażeniem

  • Unikaj podgrzewania patelni, jeśli jest pusta.
  • Aby uzyskać lepszy efekt smażenia, zawsze używaj oleju lub masła jako podstawy. Zmniejsz temperaturę płyty, gdy tylko olej lub masło zacznie się topić i upewnij się, że patelnia jest rozgrzana, zanim położysz na nią żywność.
  • Zaleca się smażenie w niskiej lub średniej temperaturze. Patelnia z nieprzywierającą powłoką ceramiczną jest bardzo odporna na ciepło, należy jednak unikać jej nadmiernego podgrzewania, gdyż może to osłabić właściwości powłoki.
  • Należy uważać, zwłaszcza podczas korzystania z funkcji Booster na płycie indukcyjnej, aby nie przegrzać patelni. Zanim obrócisz lub przeniesiesz potrawę, dobrze ją podsmaż. Dzięki temu unikniesz przyklejania się jedzenia do patelni,a smażona potrawa będzie bardziej chrupiąca.

First bullet list

Przed myciem patelnię należy ostudzić

  • Zalecamy używanie przyborów wykonanych z drewna lub tworzywa. Unikaj używania metalowych akcesoriów, które porysują naczynia z powłoką ceramiczną.
  • Przed myciem patelnię należy ostudzić. Dodanie zimnej wody do gorącej patelni może spowodować uszkodzenie powłoki i/lub wypaczenie podstawy.
  • Zalecamy mycie naczyń z powłoką ceramiczną ręcznie. Wszystkie naczynia kuchenne Fiskars z powłoką ceramiczną można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie patelni ręcznie (szczotką, wodą i łagodnym detergentem), ponieważ przedłuży to żywotność powłoki. Namocz patelnię w wodzie, aby usunąć naprawdę mocno przypalone resztki jedzenia.

Second bullet list

Noże Hard Edge

Uzupełnij zestaw naczyń Hard Face o innowacyjne noże kuchenne Hard Edge. Noże Hard Edge posiadają technologię LZR-EDGE™, która pozwala im pozostać ostrymi przez dłuższy czas. Noże można myć w zmywarce.

Czytaj więcej
Noże Hard Edge
Zobacz wszystko