Noże do warzyw i owoców

Warzywa dodają smaku, koloru, aromatu i wartości odżywczych każdemu daniu, a odpowiedni nóż do warzyw sprawia, że ​​krojenie, obieranie i siekanie staje się przyjemnością. Do przygotowania owoców i warzyw potrzebny jest tradycyjny nóż średniej wielkości. W przypadku żywności o twardszej skórce najlepszy jest nóż do pomidorów ze względu na długie, cienkie, ząbkowane ostrze. Mały, lekki nóż do obierania pozwala szybko usunąć skórkę z ziemniaków, marchwi, bakłażana, ogórków.

Noże do warzyw i owoców

Warzywa dodają smaku, koloru, aromatu i wartości odżywczych każdemu daniu, a odpowiedni nóż do warzyw sprawia, że ​​krojenie, obieranie i siekanie staje się przyjemnością. Do przygotowania owoców i warzyw potrzebny jest tradycyjny nóż średniej wielkości. W przypadku żywności o twardszej skórce najlepszy jest nóż do pomidorów ze względu na długie, cienkie, ząbkowane ostrze. Mały, lekki nóż do obierania pozwala szybko usunąć skórkę z ziemniaków, marchwi, bakłażana, ogórków.

Noże do skrobania, obierania i pomidorów

Fiskars oferuje różnorodne noże, które pomogą Ci przygotować i podać świeże owoce oraz warzywa. Dobry nóż do warzyw to jedno z najczęściej używanych narzędzi w kuchni. Jego kompaktowy rozmiar idealnie nadaje się do krojenia warzyw. Nóż z zagiętym ostrzem ułatwia pracę z zaokrąglonym kształtem owoców lub warzyw. Klasyczny nóż do obierania ma proste ostrze, ułatwiające obróbkę warzyw o dłuższych kształtach, takich jak marchewka. Ząbkowany nóż do pomidorów ułatwi pokrojenie warzyw ze skórką.

Zobacz także:

Zobacz